By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Live-podd 25 januari: Kan AI & tech skapa hållbar shopping?

AI och techlösningar öppnar upp för massor av möjligheter. Men hur använder vi ny teknik på bästa sätt? Kan den förverkliga hållbara returer, frakter och storskalig sourcing av second hand? Kan företagen möta kundernas krav på snabbhet och samtidigt nå klimatmålen?

 

Den 25 januari sänder NEST-podd live från A house Ark entré kl 11:30, i Stockholm. Moderator är Simon Hjelte, programansvarig för NEST och affärsutvecklare på Borås INK. NEST live-podd arrangeras av STING som är en av fyra inkubatorer som startat initiativet NEST tillsammans med Borås INK, eXpression Umeå och xPlot i Lund för att driva på utvecklingen av en hållbar textilindustri. Live-podden sänds även digitalt via våra sociala kanaler och webbsida.

Medverkar gör bland annat:

 

Daniel Mattebo

Daniel Mattebo är medgrundare till Turnr där han är kommersiellt ansvarig, en roll som bland annat innefattar ansvar inom expansion, revenue och investments. 

Turnr är ett digitalt returhanteringssystem som möjliggör smidiga och hållbara returer. Turnr var det första bolaget i världen med att kunna skicka kunders e-handelsreturer direkt till nya köpare och har expanderat till både hela Europa och USA. Sedan 2022 är Schibsted största externa ägaren. 

Daniel sitter i styrelsen för Refurbly som erbjuder begagnade telefoner tillsammans med abonnemang vilket spar på både miljön och kundens plånbok. Utöver sin passion för sustainability har han ett stort intresse inom Fintech och payments.

Sebastian Schardl

Sebastian är CMO för HUBSO vars affärsmodell går ut på att förvandla kreatörer till entreprenörer genom att utveckla autentiska e-handelsvarumärken. HUBSO hanterar infrastrukturen för produktion, varumärke och e-handelslösningar. Sebastian kommer tidigare från en roll som Head of Sales för Daniel Wellingtons UK operations. HUBSO driver idag fashion varumärken tillsammans med bland andra Linn Ahlborg, Sanne Josefson och Alice Stenlöf.

Simon Edström 

Simon Edström är grundare av Serculate, en ledande plattform för att bedriva secondhandförsäljning i butik. Plattformen används idag av ledande varumärken och fristående butiker. Simon är entreprenör och drev senast ett bolag inomFinTech fram till exit och därefter intresserat involverat sig mer i hållbara affärsidéer.

Vendela Ragnarsson

Vendela är VD och medgrundare på ReRobe som är en retail tech startup med fokus på premium secondhand. Vendela är även vice ordförande i Swedish Fashion Association och vill genom sitt styrelsearbete hjälpa fler inom retail att börja arbeta med cirkulära affärsmodeller och secondhand. Hon har tidigare drivit egen konsultverksamhet med lösningar för jämställdhet för den privata sektorn. Därtill är Vendela alumn vid Höj Röstens Politikerskola, har suttit i styrelsen för UN WomenSweden och har en dubbelexamen i Business & Management från UppsalaUniversitet och Konst från Stockholms Universitet.

Ansök till NEST Bootcamp senast den 26:e Februari!

Ansök till NEST