By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

NEST-podd

Textil- & modeindustrin står inför en mängd olika utmaningar. Låt dig inspireras av det! Kanske kan din affärsidé lösa någon av dem. I NEST-podden lyfter vi dessa utmaningar i panelsamtal och samtal kring aktuella teman med olika ingång till textilbranschen. Följ NEST sociala kanaler och nyhetsbrev för information om kommande avsnitt. Har du förslag på teman vi borde samtala kring eller förslag på personer du skulle vilja se i podden? Kontakta oss gärna!

Vi hoppas att du vill göra verklighet av din företagsdröm tillsammans med NEST! Just nu kan du ansöka till NEST Bootcamp för att sedan få chansen att delta i ett katapultprogram som kommer att hjälpa dig att växa och stärka din verksamhet inom textilbranschen. Genom att skicka in en ansökan får du möjligheten att visa upp din passion och kreativitet för en bred publik och tillgång till ett brett nätverk av likasinnade och näringsliv. Ta din chans nu och bli en del av detta unika stödprogram som kommer att hjälpa dig att nå dina mål och realisera din dröm. Don't miss this opportunity – skicka in din ansökan idag!

NEST-podd: Alumnibolaget ReRobe berättar om sitt entreprenörskap & NEST

ReRobe är ett av bolagen som deltog i 2022 års NEST katapultprogram. I podden berättar Sophie Tillquist, head of retail, om deras affärsidé och vad som hänt sedan de medverkade i NEST.

NEST-podd: Alumnibolaget AB Cirkulero berättar om sitt entreprenörskap & NEST

Filippa Grahn från AB Cirkulero deltog i 2022 års NEST katapultprogram. I podden berättar hon om sin affärsidé och vad hennes medverkan i NEST betytt.

NEST-podd: Alumnibolaget RecoMended berättar om sitt entreprenörskap & NEST

RecoMended deltog i 2022 års NEST katapultprogram och vann den avslutande pitchfinalen. I podden berättar Jesper Karlsson, en av grundarna, om deras affärsidé och hur deras medverkan i NEST öppnat dörrar till kunder, men också hjälpt dem sätta strukturer som är a och o för att lyckas bygga upp ett innovativt bolag. Sedan NEST avslutades har de blivit inkubatorbolag hos Borås INK, en av aktörerna bakom NEST.

NEST-livepodd 15/2: Fashion Transformation - Digitalt mode & gaming

Nya lagar, ökad digitalisering, och ett förändrat konsumentbeteende kommer att skapa stora förändringar och peka på nya hållbara vägar framåt. Hur kan digitala tekniker göra mode mer interaktivt, socialt, och personligt? Kommer virtuella kläder att ersätta fysiska? Kommer vi att existera som avatarer primärt och IRL sekundärt? Vad betyder det egentligen för oss och vår identitet? Och hur kan det bidra till att branschen blir mer hållbar?

NEST-livepodd 2/2: Future Retail - mötesplatser som berör

Digitaliseringens utbredning förändrar beteendemönster och affärsmodeller. Inte bara fysiska återförsäljare och butiker behöver ställa om mot digitalt utan även de digitala behöver fundera över hur mötet med kunden ser ut i den fysiska världen. Hur påverkar det här samlings- och handelsplatser?

NEST-livepodd 25/1: Kan AI & Tech skapa hållbar shopping?

AI och techlösningar öppnar upp för massor av möjligheter. Men hur använder vi ny teknik på bästa sätt? Kan den förverkliga hållbara returer, frakter och storskalig sourcing av second hand? Kan företagen möta kundernas krav på snabbhet och samtidigt nå klimatmålen?

NEST-livepodd 7/12: Framtidens textilproduktion

Slow vs. Fast. Hur ser framtidens textilproduktion ut? Vad är hållbart?

FÖLJ utmaningen

Ansök till NEST Bootcamp senast den 26:e Februari!

Ansök till NEST