By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Annelie Rådhall

Annelie Rådhall drivs av att bygga relationer & stötta startups

Säg hej till Annelie Rådhall, projektledare för initiativet NEST och en av affärsutvecklarna som deltagarna i NEST-katapultprogram coachas av.

Annelie har arbetat som affärsutvecklare på Borås INK sedan maj 2021. Hon är uppväxt i Stockholm och bor i Mölnlycke utanför Göteborg, men kom i kontakt med Borås redan som student när hon läste till textilekonom på Textilhögskolan i Borås.

- Jag är uppväxt i en familj av egna företagare med flera butiker i Stockholm med kläder och skor, så jag är praktiskt taget uppvuxen bakom disken och har levt i butik sedan jag var liten. Där skapade jag intresset för textil och kläder. Sen trodde jag nog att jag skulle komma hem och ta över butikerna men jag hittade kärleken i Borås och fastnade på Västkusten, berättare Annelie.  

Den textila yrkesbanan började på Lindex inom bland annat inköp. Efter det följde 14 år i olika roller på funktionsmaterialsvarumärket GORE-TEX. På Berendsen som jobbar med uthyrning av kläder till större bolag var Annelie ansvarig för försäljning internationellt och produktutveckling för unika lösningar. Hon har även varit försäljningschef på Fristads Arbetskläder.  

- Jag har alltid gillat att sälja utifrån att skapa värde och relation med kunden. Det gör att det blir bra affärer och samarbeten. Sen har jag uppskattat att träffa människor från olika kulturer, säger Annelie.

Just att träffa människor och bygga relationer är Annelies största drivkraft.

- Jag är väldigt nyfiken av mig. Den röda tråden genom hela mitt yrkesliv har varit att bygga relationer och träffa människor. Av varje möte kommer det något gott, säger Annelie.

Och efter många år i textilbranschen kände Annelie att det var dags för en ny utmaning. Det som lockade henne att börja som affärsutvecklare på inkubatorn var framförallt att få omsätta sina kunskaper från de många olika rollerna i att stötta bolag i sin utveckling.

- Att vara i en miljö där man jobbar med utveckling och innovation, det lockade mig. Det har det alltid gjort. Jag har alltid drivits av hur man kan göra saker bättre och smartare. Efter många år i textilbranschen vill jag fokusera på att hitta mera hållbara och bättre sätt att arbeta och bidra till att utveckla branschen. Det får jag möjlighet till nu, säger Annelie.

Hållbarhet är något som Annelie brinner för. Hon är hållbarhetsansvarig på Borås INK och har även inom ett samarbete med västsvenska inkubatorer tagit fram arbetssätt för startups att integrera sitt hållbarhetsarbete ännu tydligare i sin affärsplan och verksamhet.

När Annelie inte är på kontoret älskar hon att vara ute i skog och natur, promenera i skogen med hunden Alice, men också att träna utomhus. Hon gillar att utmana sig själv och sommaren 2021 vandrade hon med sin dotter på Kebnekajse. Men Annelie är också ett hårdrocksfan som gillar att dricka bubbel med sina vänner i sommarstugan i Mollösund.

Med NEST kan vi nationellt uppmärksamma och lyfta behovet att ställa om och förändra textil- och modeindustrin. Värdekedjan i textilbranschen är lång och det behöver göras förändringar längs hela vägen. Alltifrån fibrerna vi använder i produktion till vad man gör med de plagg som inte används längre. Här ser Annelie stora fördelar med att samarbeta nationellt med inkubatorer med olika inriktning men som med sina olika kompetenser tillsammans erbjuder ett komplett stöd för entreprenörer i hela kedjan.

- Jag hoppas att jag kan ge bolagen jättemycket råd och tips inom produktutveckling, dela med mig av kontakter och nätverk och utmana entreprenörerna att tänka på ett mer hållbart sätt, avslutar Annelie.  

Ansök till NEST Bootcamp senast den 26:e Februari!

Ansök till NEST