By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Dags för NEST bootcamp 2024 med workshops & föreläsningar

Under två dagar kommer deltagarna i NEST att lyssna till föreläsningar och delta i workshops inom cirkulär ekonomi, logistik, finansiering, digitalisering och pitch. Det kommer också att bli en rundvandring i Textilhögskolans labb och visning av innovationsmiljön DO-tank.

På bootcamp kommer deltagarna att möta:

 

Elias Gröndal 

Elias Gröndal är grundare och VD för Resourced som rymmer både en plattform för produktutveckling och produktionsuppföljning för modebolag samt en produktionsorganisation on demand med fokus skor. Med mer än 10 års erfarenhet av inköp inom skobranschen, leverantörshantering och produktionsplanering är han dedikerad i arbetet att göra mode och skoindustrin mer transparent.

Elias har arbetat förH&M-gruppen i åtta år och bland annat varit stationerad i Shanghai medansvar för produktionen av herr och barnskor i Kina, Vietnam och Bangladesh.Senare ledde han en europeisk produktionsorganisation för skor, väskor och bälten. 

Erika Berg Levin

Jennifer Dutton

 

Erik Valvring

Erik Valvring är innovationsledare på Science Park Borås och har jobbat med innovation och kreativa processer i över 20 års tid. Erik har arbetat med att koppla innovation till omställningen mot cirkulär ekonomi och framförallt affärsmodellering. Erik Valvring arbetar bland annat utifrån plattformen Circular Hub som främjar företag i omställningen mot en cirkulär ekonomi.

 

Mathias Bräck

Mathias är sedan 2018 innovationstekniker hos Science Park Borås och en del av teamet i DO-tank Center – Science Park Borås innovationsmiljö och maskinpark i Textile Fashion Center. DO-tank Center är en plats där näringslivet får möjlighet att växla till cirkulär ekonomi och skapa nya affärer genom att utveckla klimatsmarta produkter och tjänster. Här sker idéutbyten, workshops, prototypande och tester av den senaste tekniken, i nära samverkan med forskare på Högskolan i Borås.

 

I sin roll som innovationstekniker har Mathias Bräck varit med och byggt upp DO-tank Center, där han idag hjälper företag och allmänhet att hitta såväl tekniska som affärsmässiga möjligheter till omställning. Han började sin bana som systemtekniker på Högskolan i Borås 2003 och har långerfarenhet av – och passion för! – teknisk innovation för en hållbar framtid.

 https://dotankcenter.se/

Jimmy Haugeto

Jimmy Haugeto är rådgivare på Greenway Logistics AB sedan augusti 2022 vilket innebär att Jimmy bistår med logistikkompetens till huvudsakligen små och medelstora företag i Sverige inom Textil-/Modebranschen, Jimmy har tidigare arbetat inom transportbranschen i mer än 30 år och har haft en rad olika roller på operativ och strategisk nivå inom transport-/logistikföretaget Schenker AB. Att skapa effektiva och skalbara logistikflöden är något Jimmy särskilt strävar efter.

Mats Ekman

Mats Ekman har arbetat med försäljning inom B2B både i ABB-koncernen och som egen entreprenör, med allt från försäljning av tekniska produkter till textila produktioner. Genom åren har han arbetat med försäljning och inköp inom framför allt Norden, Europa och Asien samt ingått i försäljningsledningen för ett holländskt bolag. Mats har testat på många olika roller som butiksansvarig, utesäljare, key account manager, säljledare, försäljningschef, egen företagare etc. Han har även arbetat mycket med utvecklings-, logistik- och kvalitetsfrågor. Fokus ligger på affärsutveckling, produktion, handel och praktiskt företagande.

 

Manolo Obaya

Manolo Obaya är InvestorRelations för det äldsta ängelinvesterarnätverket i Sverige och strävar efter att professionalisera investerare för att förbättra deras chanser till en framgångsrik exit, samtidigt som han bidrar till en positiv påverkan i innovationsekosystemet. Han leder också ett 12-veckors program avsett att hjälpa startups att bli "kapitalredo" för sin första professionella investeringsrunda.

Manolo är även enStartup Mentor för Techstartups, Founder Institute Sweden, +impact Accelerator och 500 Global. Han har tidigare varit säljchef på en av världens största fotbollsapparForza Football, och lett deras globala affärsutvecklingsprojekt samt implementerat en ny inkubationsprocess på excellensinkubatorn Founders Loft.

 

Heléne Öhrvall

 Heléne Öhrvall är affärsrådgivare på Almi med fokus på Innovation och Finansiering. Hon har långerfarenhet av finansiering av bolag i tidiga skeden och hur det finansiella pusslet kan läggas.

 

Charlotta Gadzur

Charlotta Gadzur haren lång erfarenhet från finanssektorn där hon verkat inom olika roller under totalt 16 år. De senaste 8 åren var fokus på finansiering och affärsutveckling då hon arbetat med rådgivning åt små och medelstora företag med en omsättning på ca 10-500 mkr. Hon är utbildad civilekonom med inriktning marketing/management och med sin bakgrund inom bank har hon en bred kompetens av att bedöma företags långsiktiga affärsmodeller och lönsamhet för att guida entreprenörer på rätt väg. Charlottas fokus ligger på finansiering och förutom sin roll som affärsutvecklare har hon styrelseuppdrag samt arbetar med INKInvest.

 

 

Göran Jansson

Göran Jansson är servicetekniker påTextilhögskolan i Borås. Han har tidigare arbetat på Ericsson i 17 år, men närverksamheten flyttade bytte han bana och läste till textilingenjör. Direktefter examen fick han jobb på Högskolan i Borås 2020 och är sedan dess anställd som servicetekniker på Textilhögskolan.

Görans roll innebär stor variation i arbetsuppgifter, men grunden är service till både kollegor och studenter där han ansvarar för skolans fotostudio och hjälper studenter med tekniken där, allmänt underhåll och vaktmästaruppgifter både i och utanför textila labb, planering av utställningar, modevisningar, guidningar och samarbeten med olika verksamheter både i och utanför huset.

 

Marianne Louwerse

 Marianne Louwerse jobbar som koordinator för Digital Business Lab på Högskolan i Borås och stöttar även ledningen för INSiDRs forskarskola. Hon trivs med att jobba i en miljö som ständigt utvecklas, där hon får samarbeta med lärare, forskare och studenter och arbeta nära företagen.

Marianne har studerat till textilingenjör och har tidigare erfarenhet från arbete med inköp och kvalitet inom textilindustrin. Hennes praktiska kunskaper tillsammans med hennes akademiska erfarenheter gör henne bra på att koppla samman teori med verklig erfarenhet, vilket är en viktig del av hennes arbete på Digital Business Lab.

 

 

Lars Hedegård

Lars Hedegård är lektor i företagsekonomi vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås och föreståndare för Digital Business Lab. Hans primära forskningsintresse är second hand-handel,cirkulär ekonomi och hållbarhet. I sitt etnografiskt inspirerade doktorandprojekt undersökte Lars hur second hand-butiker på återvinningsgallerian ReTuna iEskilstuna omvandlade donerade second hand-varor till attraktiva produkter. Utöver forskning- och undervisning arbetar Lars som programansvarig för kandidatprogrammet i textilt management, med inriktning på mode och handel.  

 

Madeleine Sääf

Madeleine Sääf harlång erfarenhet av att arbeta med försäljning och affärsutveckling mot både B2B och B2C. Hon brinner för nätverkande och har digitalisering som specialområde efter bland annat många år på IT-företaget Pulsen där hon hjälpt kunder att omsätta mål och strategier i e-handels- och retailbranschen. Hon har även jobbat på Hemtex AB i 18 år med allt från inköp, logistik, till kvalitetsansvarig och etableringsansvarig samt butikschef. Som internationell key account manager har hon arbetat med kunder och leverantörer framförallt inom Sverige, Norden och i Asien. På Borås INKär hon affärscoach med fokus på digitalisering.

 

 

David Lozano

David Lozano haren bred, varierad och internationell bakgrund. Han kommer ursprungligen från USA men har bott i Sverige i nästan ett decennium. De senaste två åren harDavid arbetat på Drivhuset som affärsutvecklare med fokus på att hjälpa begynnande entreprenörer att förverkliga sina drömföretag. Han brinner mycket för affärsstrategier samt hur teknik kan möjliggöra ett mer hållbart och rättvist samhälle för alla. David är utbildad företagsekonom då han studerade’Hållbar Företagsutveckling vid Jönköping University. Professionellt har han testat en handfull olika jobb och positioner inom OEM-logistikkundsupport, detaljhandel, juristassistent och som entreprenör genom att sälja”musiklösningar” till butiker, restauranger och hotell.

 

 

Annelie Rådhall 

Annelie Rådhall harlång erfarenhet från textilbranschen där hon haft olika roller, främst inom produktutveckling och försäljning. Har jobbat internationellt inom sport- och funktionstextil med sälj och marknad, och inom B2B utvecklat hyrlösningar förarbetskläder i marknadsledande företag. Hon har jobbat som säljchef med personalansvar front -och backend och ingått i företagsledning. Annelie delar gärna erfarenhet och nätverk. Hennes fokus är hållbarhetsutveckling, kvalité och problemlösning som integrerar innovation med hållbara affärsmodeller och produkt- och tjänstelösningar till en lönsam affär. People, planet, profit –alla tre benen säkrar ett lönsamt bolag.

 

 

Lars Mattiasson

Lars Mattiasson växte upp i Borås med en stark koppling till textilindustrin. Efter att ha arbetat på Gul&Blå och startat egna butiker, fortsatte han sin karriär inom textil- och modeindustrin både i Sverige och utomlands. Han har utvecklat ettintresse för hållbarhet inom mode och ser NEST som ett bra sätt att tackla industrins problem. Lars betonar vikten av samjobb, verklig kreativitet och samarbete mellan olika sektorer för att lösa gemensamma problem. Lars är idagVD för xPlot i Lund.

 

Per Vågebrant

Per Vågebrant är affärscoach hos eXpression Umeå med över 20 års erfarenhet inom distribution, marknadsföring och e-handel. Han har en passion för mode och har arbetat inom olika företag inom branschen, inklusive en ekologisk hudvårdskedja och ett globalt klädmärke. Efter att ha nått en punkt där han kände att han ville göra mer, lämnade han Stockholm och flyttade till Umeå för att hjälpa startups och förändra branschen. Per arbetar som affärscoach och är engagerad iNEST-projektet. Han brinner för att skapa förändring och bidra till en mer hållbar och etisk modebransch.

Ansök till NEST Bootcamp senast den 26:e Februari!

Ansök till NEST