Idag är det så äntligen dags för pitchfinal där ett bolag kommer vinna TEKOs stipendium på 75.000 kr!
Vinnaren kommer att utses den 10 juni. Vi önskar alla bolag stort lycka till!
Det här är juryn som deltagarna kommer att pitcha för:
Cecilia Tall
Cecilia Tall är generalsekreterare vid TEKO – Sveriges Textil- och Modeföretag – och en av ledamöterna i regeringens samverkansprogram för näringslivets klimatomställning.
Cecilia har god kunskap om vad den svenska textilindustrin efterfrågar i framtiden, både material, framtida produktionsteknologier och nya produkter och en överblick över de svenska forskningsprojekt som finns på området idag samt utmaningarna för svensk industri. Inom uppdraget för TEKO representerar hon föreningen i olika arbetsgrupper och styrelser med anknytning till branschens utmaningar samt är en av ledamöterna i rådgivarkommittén för utmaningar i en klimatneutral industri inom regeringens samverkansprogram för näringslivets klimatomställning.
Stefan Ilkovics
Stefan har arbetat i skärningspunkten mellan mode och digitalt, i Paris, Shanghai, Tokyo och nu Stockholm. Har arbetat som konsult för bland annat CHANEL, Hermès, Dior, Saint Laurent, A.P.C., Cartier inom digitala strategiprojekt kring e-handel, omnichanel kundupplevelse, appar, fygital detaljhandel, innehåll och mer nyligen om Metaverse-ämnen. Han har talat vid internationella konferenser, modeveckor och föreläst vid Institut Francais de la Mode, Science Po Paris, ESCP Business School, för att nämna några; han fungerar också som rådgivare på Hyper Islands AI buisness-program. Han är en av de fyra medgrundarna av modekonceptbutikerna l’Exception i Paris.
Jennie Rosén
Hon är visionär inom sitt område och är dedikerad till att ta modet framåt genom branschöverskridande samarbeten längs leverantörskedjan. Driven av design, kultur och teknologi är hennes fokus inställt på innovation längs leverantörskedjan för att reformera det nuvarande modesystemet på regional och global nivå.
Uppvuxen i en entreprenörsfamilj har Rosén tagit examen inom modedesign och ekonomi och arbetat med produktion och modeköp. Under 2011-2017 har hon varit VD/delägare i det progressiva svenska modemärket BACK.
Harald Cavalli-Björkman
Harald Cavalli-Björkman började på Renewcell 2017 när företaget gjorde övergången från forskning till kommersialisering. Han leder kommunikation, marknadsföring och varumärkesutveckling för Circulose®, Renewcells 100 % textil-till-textil återvunna material. Han leder också arbeten inom strategisk affärsutveckling och hållbarhet för företaget, och spelade en nyckelroll i Renewcells börsintroduktion på Nasdaq First North Premier GM i Stockholm 2020. Harald har en B.Sc. i nationalekonomi från Uppsala universitet och arbetade som strategisk kommunikationskonsult innan han började på Renewcell.
Emma Garrote Fredman
Emma är Global Hållbarhet och Produktion chef på Gina Tricot sedan 2017. Jobbat och verkat inom den textila värdekedjan i mer än 15 år, främst inom områdena inköp, produktion och hållbarhet. Att jobba med produktion och produkt leder oundvikligen till en tankeställare om vår påverkan på vår planet, detta födde en längtan till att göra skillnad och en förändring till en textilproduktion. Hon jobbar globalt med sitt team och leverantörer som är utspridda i stort sett värdens alla hörn.
Hennes strävan är förverkligandet och inte bara prat om nya möjligheter och framtiden. '
Magnus Rehn
Magnus Rehn är business- och hållbarhetscoach på Sting. Han har tidigare varit medgrundare och VD för TagMaster AB, ett globalt företag som arbetar med RFID-teknik. Dessförinnan har han arbetat i olika roller inom marknadsföring och försäljning, som VD i många företag, inom branscher som bankteknik, telekommunikation, fabriksautomation, teknikhandel, säkerhet och mjukvara. Han har lång erfarenhet av att göra affärer i Europa, Nordamerika och Asien, särskilt Kina, Indien och Japan.
Sandra Roos
Sandra Roos är hållbarhetsdirektör på Kappahl sedan september 2021 och anställd sedan 2020. Sandra är civilingenjör i kemiteknik och har en doktorsexamen i miljösystemanalys från Chalmers Tekniska Högskola. Hon har tidigare arbetat för forskningsinstitutet RISE, bland annat som en av företrädarna för den tvärvetenskapliga forskningen om den textila leverantörskedjan i forskningsprogrammet Mistra Future Fashion. Sandra brinner för en helhetssyn på hållbarhetsfrågan och mätning av de effekter som åtgärder för ökad hållbarhet har.
Jonas Larsson
Systeminnovatör med fokus på att bygga en rättvis, vacker och blomstrande textil- och modeindustrin som är bra för alla.
Stefan Dinér
Stefan har en gedigen erfarenhet av varumärkesutveckling och företagsledning. Med nästan 30 år inom Fristads koncernen i roller inom produktutveckling, marknadsledning och VD är den textila sektorn extra bekant. Stefan har också varit aktiv inom TEKO (Sveriges Textil & Mode) och sitter i ett antal styrelser såsom Borås Näringsliv AB, Högskolan i Borås Holding AB och Nordiska Textilakademin.