By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Deltagare i livesänt panelsamtal om varför textil- och modeindustrin behöver utmanas med innovation

Är det möjligt att förändra textil- och modeindustrin? Livesänt panelsamtal den 23 februari kl 11:30-12:00

NEST bjuder in till livesänt panelsamtal om varför textil- och modebranschen behöver utmanas med innovation och nya idéer för att industrin ska bli mer hållbar.

Medverkar i samtalet gör:

Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO 
Adrian Zethraeus, Science Park Borås/TextilhögskolanBorås 
Nils-Krister Persson, Forskning Science ParkBorås/Textilhögskolan Borås 
Johanna Nissén Karlsson, CEO Vividye 
Emma Garrote Fredman, Hållbarhetschef & Produktionschef Gina Tricot 

Samtalet modereras av Simon Hjelte, affärsutvecklare på Borås INK som också ser till att du får svar på dina frågor om NEST direkt efter panelsamtalet.

Eventet sänds från entrén till Textile Fashion Center i Borås kl 11:30-12:00 den 23 februari. Varmt välkommen att titta på plats eller följ sändningen digitalt via Youtube och sociala kanaler. 

Cecilia Tall

Cecilia har god kunskap om vad den svenska textilindustrin efterfrågar i framtiden, både material, framtida produktionsteknologier och nya produkter och en överblick över de svenska forskningsprojekt som finns på området idag samt utmaningarna för svensk industri. Inom uppdraget för TEKO representerar hon föreningen i olika arbetsgrupper och styrelser med anknytning till branschens utmaningar samt är en av ledamöterna i rådgivarkommittén för utmaningar i en klimatneutral industri inom regeringens samverkansprogram för näringslivets klimatomställning.

Johanna Nissén Karlsson

Johanna Nissén Karlsson är VD och medgrundare till Vividye. Hon är före detta elitidrottare i friidrott, älskar att driva saker framåt och har ett mindset att allt går med hårt jobb. Johanna startade Vividye tillsammans med Gustav Larsson-Utas och forskaren Romain Bordes på Chalmers där de utvecklat en ny teknik för cirkulära textiltryck. Tekniken gör det möjligt att ta bort motiv, trycka nya print om och omigen på samma plagg, utan att förstöra textilfibrerna. Deras vision är att bli industristandard för tryck så att alla kläder med tryck kan återanvändas och återvinnas.

Emma Garrote Fredman

Emma är Global Hållbarhet och Produktion chef på Gina Tricot sedan 2017. Jobbat och verkat inom den textila värdekedjan i mer än 15 år, främst inom områdena inköp, produktion och hållbarhet. Att jobba med produktion och produkt leder oundvikligen till en tankeställare om vår påverkan på vår planet, detta födde en längtan till att göra skillnad och en förändring till en textilproduktion. Hon jobbar globalt med sitt team och leverantörer som är utspridda i stort sett värdens alla hörn.
Hennes strävan är förverkligandet och inte bara prat om nya möjligheter och framtiden.

Nils-Krister Persson

Nils-Krister Persson är ass. professor, docent vid Högskolan i Borås och jobbar vid Smart Textiles, Science Park vid Högskolan i Borås. Nils-Krister har lång erfarenhet både av forskning inom textil och innovation för befrämjandet av nya produkter, tjänster, processer och företag. Från hans egen forskning har exempelvis kommit Waterweave med inriktning mot vattenrening med hjälp av textil, drivet på Chalmers Venture.

Adrian Zethraeus

Adrian har bred erfarenhet från modebranschen med särskilt fokus på hållbarhet. Sedan 2015 är Adrian projektledare för Re:textile på Smart Textiles och Science ParkBorås med syfte att möjliggöra cirkulär ekonomi för textil- och modeindustrin.

Ansök till NEST Bootcamp senast den 26:e Februari!

Ansök till NEST